API

Aanspreekpunt integriteit (club-API)

Club-API

Patrick Van Lancker

0477/424204

secretariaat@kskzingem.eu

Vanaf het seizoen 2023-2024 is iedere club verplicht een persoon aan te duiden die het eerste aanspreekpunt is voor alle problemen omtrent grensoverschrijdend gedrag (niet limitatief: discriminatie, racisme, pesten, …). Deze persoon wordt de club-API genoemd en is verplicht een opleiding te volgen via Voetbal Vlaanderen. Bij KSK Zingem is  de club-API Patrick Van Lancker (die tevens ook de Gerechtigde Correspondent is).
Iedereen die op een terrein weet heeft, een vermoeden heeft van of zelf grensoverschrijdend gedrag meemaakt kan dit melden aan de Club-API. Deze melding en alle acties van de club-API zijn strikt vertrouwelijk.

Het is niet de taak van de club-API om het voorval onmiddellijk op te lossen. Wanneer hij dit kan is het meegenomen, maar in veel gevallen zal hij dit niet kunnen en zal hij samen met de betrokkene bestuderen hoe het voorval verder te behandelen is.
Aarzel bij problemen niet om Patrick te contacteren (0477/424204 / secretariaat@kskzingem.eu) of hem aan te spreken. Ieder contact is vrijblijvend.
Soms zou de betrokkene liever contact hebben met een club-API van het vrouwelijke geslacht. Daarom is KSK Zingem op zoek naar een vrouwelijke club-API. Bij interesse: contacteer Patrick.